|

U USK snijeg pola metra, saobraćaj otežan

U USK snijeg pola metra, saobraćaj otežan
124
Klix.ba
13.2.2013. u 10:20
8
komentara
124

dijeljenja
U USK snijeg pola metra, saobraćaj otežan
Snijeg koji je pao u Unsko-sanskom kantonu na nekim područjima je prouzrokovao probleme mještanima, ali iz Uprave civilne zaštite USK kažu da nema razloga za zabrinutost.
Snijeg još uvijek pada, a saobraćaj se na većini putnih pravaca odvija otežano. Magistralni putevi su prohodni, a na prevojima ima ugaženog snijega pa se vozače posebno upozorava na oprez i to najviše kada je u pitanju relacija Bosanski Petrovac - Bihać.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u Hrvatskoj preko graničnog prijelaza Izačić je zabranjen saobraćaj za teretna vozila sa više od 7,5 tona.

Kada je u pitanju visina snijega, u Bihaću iznosi 52 centimetra, u Bosanskoj Krupi i Cazinu 50 centimetara, dok je u drugim gradovima nešto manja.

"Iako je snijeg napadao, nema većih problema. Prema podacima kojima raspolažemo, svi magistralni i regionalni putevi su prohodni i nema naseljenih mjesta do kojih se ne može doći, odnosno nema ugroženog stanovništva", rekao je za Klix.ba dežurni operativac u Kantonalnoj upravi civilne zaštite u Bihaću.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...