{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U USK 13 saobraćajnih nesreća, neka sela u općini Gacko nemaju struje

9.12.2012. u 10:00
31
7
U USK 13 saobraćajnih nesreća, neka sela u općini Gacko nemaju struje
31
U USK 13 saobraćajnih nesreća, neka sela u općini Gacko nemaju struje
Zbog snijega koji pada u našoj zemlji na većem dijelu putnih pravaca saobraćaj se odvije u prekidima ili otežano, a u pojedinim mjestima došlo je do prestanka snabdijevanja električnom energijom.
U Unsko - sanskom kantonu gdje su pale i najveće količine snijega putevi su prohodni, ali je došlo do većeg broja saobraćajnih nezgoda. Kako je za Klix.ba rečeno u Operativnom centu MUP-a USK u tom kantonu je registrovano 13 saobraćajnih nezgoda uglavnom sa materijalnom štetom na vozilima dok su tri osobe u tri udesa zadobile lakše tjelesne povrede.

U Operativnom centru Civilne zaštite Livanjskog kantona kažu da za sada nema većih problema, osim što se saobraćaj na putnom pravcu Glamoč - Mlinište odvija otoženao, nakon kratkotrajnih zastoja.

"Na području općine Krupres kolnici su suženi zbog jakog vjetra i saobraćaj je znatno otežan", rečeno je za Klix.ba u tamošnjoj Civilnoj zaštiti.

Putni pravci u RS su su prohodni, a zimska služba je na terenu i čisti snijeg. U Republičkoj upravi Civilne zaštite RS-a kažu da pojedina sela i zaseoci u općini Gacko od jučer još uvijek nemaju električne energije, ali da će tak problem tokom dana vjerovatno biti otklonjen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: