U USK 13 saobraćajnih nesreća, neka sela u općini Gacko nemaju struje

Piše: E. G./Klix.ba
9.12.2012. u 10:00
31
7
U USK 13 saobraćajnih nesreća, neka sela u općini Gacko nemaju struje
31
U USK 13 saobraćajnih nesreća, neka sela u općini Gacko nemaju struje
Zbog snijega koji pada u našoj zemlji na većem dijelu putnih pravaca saobraćaj se odvije u prekidima ili otežano, a u pojedinim mjestima došlo je do prestanka snabdijevanja električnom energijom.
U Unsko - sanskom kantonu gdje su pale i najveće količine snijega putevi su prohodni, ali je došlo do većeg broja saobraćajnih nezgoda. Kako je za Klix.ba rečeno u Operativnom centu MUP-a USK u tom kantonu je registrovano 13 saobraćajnih nezgoda uglavnom sa materijalnom štetom na vozilima dok su tri osobe u tri udesa zadobile lakše tjelesne povrede.

U Operativnom centru Civilne zaštite Livanjskog kantona kažu da za sada nema većih problema, osim što se saobraćaj na putnom pravcu Glamoč - Mlinište odvija otoženao, nakon kratkotrajnih zastoja.

"Na području općine Krupres kolnici su suženi zbog jakog vjetra i saobraćaj je znatno otežan", rečeno je za Klix.ba u tamošnjoj Civilnoj zaštiti.

Putni pravci u RS su su prohodni, a zimska služba je na terenu i čisti snijeg. U Republičkoj upravi Civilne zaštite RS-a kažu da pojedina sela i zaseoci u općini Gacko od jučer još uvijek nemaju električne energije, ali da će tak problem tokom dana vjerovatno biti otklonjen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: