Preporučuje se oprez
158

U Tuzli zbog snijega proglašen treći stepen pripravnosti

Piše: A. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: D. Z./Klix.ba)
Obilne snježne padavine na području Tuzlanskog kantona stvorile su probleme građanima, posebno učesnicima u saobraćaju, a proglašen je treći stepen pripravnosti. Iz nadležnih službi za Klix.ba su kazali da dežurne ekipe djeluju na terenu, a građane upozorili na povećan oprez prilikom kretanja.

Snijeg koji u TK bez prestanka pada već dva dana okovao je brojne saobraćajnice, a posebno složeno stanje je na regionalnim putnim pravcima, zbog čega je Direkcija regionalnih cesta proglasila treći stepen pripravnosti.

Treći stepen pripravnosti znači da su ekipe na terenu te da se na svim pravcima regionalne ceste vrši posip specijalnog posipnog materijala.

Iz Uprave civilne zaštite Tuzlanskog kantona nam je rečeno da se otežano odvija saobraćaj te da je ulaz u Tuzlu u jednom trenutku bio obustavljen iz nekoliko putnih pravaca.

U Kladnju je saobraćajna patrola u toku noći kontrolisala teretna vozila, pa su iz saobraćaja bili isključeni svi učesnici koji nisu posjedovali zimsku opremu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova TK nam je rečeno da u toku noći nisu zabilježene saobraćajne nesreće s velikom štetom i povrijeđenim osobama, ali se vozači pozivaju na oprez jer su kolovozi klizavi i okovani snijegom.

Iz Javnog komunalnog preduzeća Komunalac Tuzla su nam rekli da su njihovi djelatnici konstantno na terenu te da bez prestanka rade na raščišćavanju snijega s gradskih saobraćajnica uz pomoć mehanizacije i korištenje posipnog materijala.

Prestanak snježnih padavina prema prognozi u Tuzli se očekuje tek u nedjelju u jutarnjim satima.