{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Tuzli sahranjena tužiteljica Dijana Milić

S
6.8.2011. u 20:00
1
8
U Tuzli sahranjena tužiteljica Dijana Milić
1
Na putu ka mezarju Bukovčić, njenom vječnom počivalištu, 44-godišnju tužiteljicu Kantonalnog tužilaštva Tuzla Dijanu Milić ispratila je pjesma “Još i danas zamiriši trešnja”.
Ne znamo da li je to omiljena pjesma tragično preminule tuzlanske tužiteljice, nekada studentice Pravnog fakulteta u Sarajevu, ali refren pomenute pjesme: “Što to ima u ljudima tužno, da ulaze u tuđe živote, tko to živi u prošlosti mojoj, a još nije umro od sramote…” nedvojbeno nudi jako puno simbolike, ali i pouke za sve one koji su poznavali ili koji su radili zajedno sa Dijanom Milić.

Dijanu su, sa očima punim suza i boli u grudima, ka vječnom počivalištu ispratili rodbina, prijatelji, građani, kolege i na stotine običnih građana Tuzle.

Ispred Komemorativnog centra govorili su Josip Muselimović, advokat koji je zastupao Dijanu Milić, Sinan Alić, nekadašnji novinar, a danas predsjednik Fondacije “Istina, pravda, pomirenje”, koji je konstatirao kako je Dijana Milić žrtva sistema, te Dragan Radovanović zamjenik glavnog kantonalnog tužitelja.

Podsjetimo, tužiteljica Milić preminula je u četvrtak u UKC “Tuzla”, gdje je bila hospitalizirana od sredine jula. Posljednjih nekoliko dana života bila je priključena na aparate za vještačko disanje, ljekari su činili sve da njen organizam dobije najvažniju životnu bitku, ali nažalost, Dijana Milić nas je zauvijek napustila i sa sobom odnijela tajne o istragama koje je vodila, pogotovo o detaljima iz predmeta seks afera na Pravnom fakultetu Sarajevo,odjeljenje Tuzla.

Nikada nećemo saznati ni istinu u optužnici, koja je za mnoge sramna, a koju je podiglo Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona i u kojoj se Milić optuživalo da je iznuđivala iskaz zloupotrebom položaja i da je svjedokinju nagovarala na spolni odnos. Na prvom i posljednjem ročištu u Općinskom sudu Zenica Milić se izjasnila da nije kriva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: