{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Tuzli privremeni popravni dom, u Orašju specijalizirani

F
18.8.2009. u 11:47
0
1
U Tuzli privremeni popravni dom, u Orašju specijalizirani
0
U Tuzli privremeni popravni dom, u Orašju specijalizirani
"Potaknuti reakcijom članova Udruženja roditelja maloljetne djece koja se tiče osnivanja odgojno-popravnog doma za maloljetnike u Federaciji Bosne i Hercegovine, a koju su danas prenijela i pojedina izdanja dnevnih listova, Federalno ministarstvo pravde, radi cjelovitog i istinitog informiranja javnosti, podsjeća da je u Federaciji BiH otvoren privremeni odjel odgojno-popravnog doma za maloljetnike pri KPZ PT Tuzla", saopćeno je danas iz tog ministarstva.
Ono naglašava da je riječ o potpuno funkcionalnom prijelaznom rješenju do osnivanja specijalizirane odgojno-popravne ustanove za maloljetnike čije je osnivanje i izgradnja predviđena u Orašju.

Federalno ministarstvo pravde izvijestilo je nadležne sudove u FBiH o prijelaznom rješenju, a jedino je Općinski sud u Sarajevu postupio u skladu s preporukama te je dvojicu maloljetnika kojima je u sudskom postupku izrečena mjera upućivanja u odgojno-popravni dom, uputio u KPZ PT Tuzla gdje se trenutno nalaze.

"Smatramo da su izjave pojedinih članova Udruge roditelja maloljetne djece većim dijelom neosnovane te ih doživljavamo kao posljedicu neupućenosti u aktivnosti Federalnog ministarstva pravde vezanih za maloljetničko prijestupništvo.

Stoga smatramo da su pozivi ove udruge na mirne prosvjede neutemeljeni osim ukoliko njihov cilj nije pomoć i aktivno uključivanje građana u proces rješavanja problema maloljetničkog prijestupništva koji se tiču svih građana i građanki u Federaciji Bosne i Hercegovine", navedeno je u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: