Nova stranka
197

U Tuzli osnovan Bosanski narodni front, za predsjednika izabran gradski vijećnik Hasib Hirkić

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Politička stranka Bosanski narodni front (BNF) večeras je zvanično osnovana u Tuzli, a tom činu je prisustvovalo više od 200 osoba. Za predsjednika je jednoglasno izabran Hasib Hirkić, aktuelni vijećnik Gradskog vijeća Tuzle.

Osnivačka skupština BNF-a večeras je održana u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, a prisustvovalo joj je 68 delegata koji su akreditovani ispred mjesnih zajednica.

Za predsjednika političkog subjekta jednoglasno je izabran Hasib Hirkić, aktuelni vijećnik u Gradskom vijeću Tuzle.

"Stranka je nastala kao odgovor na potrebu građana u rubnim mjesnim zajednicama. Mi smo u proteklom periodu evidentirali određene probleme koji se unazad 20 godina nisu rješavali u prigradskim mjesnim zajednica. Kroz ovaj politički subjekt želimo znatno više djelovati u kontekstu pomoći građanima, poboljšanju njihovog života i slično", kazao je Hirkić za Klix.ba.

Hasib Hirkić (Foto: A. K./Klix.ba)
Hasib Hirkić (Foto: A. K./Klix.ba)

Kako navodi, mještanima u rubnim dijelovima grada potrebno je mnogo više od asfaltiranja ulica.

"Asfalta nikada neće nestati, niti će ga biti dovoljno. Problemi su znato veći, mjesne zajednice su zapuštene, mještani ih napuštaju i odlaze u druge dijelove grada. Svi idemo u centralni dio grada, ali mi sada želimo vratiti prigradske mjesne zajednice na ono mjesto koje im izvorno pripada. One se moraju oživjeti i dovesti bolji kvalitet života, koji je postojao prije 30 ili 40 godina", navodi Hirkić.

S obzirom da je iduća godina izborna, Hirkić ističe da će BNF na predstojećim lokalnim izborima imati svoje kandidate za Gradsko vijeće Tuzle.

"Nama sada slijede pripreme za 2024. godinu te ćemo u tom pravcu i djelovati. Ogroman broj ljudi radi na ovom političkom projektu. Kandidatsku listu bismo već sutra mogli ponuditi, mi imamo kvalitetne ljude koji mogu zauzeti mjesta gradskih vijećnika te na adekvatan način predstaviti ono što zagovaramo", zaključio je Hirkić.

Pored Hirkića, u članstvu stranke nema više niti jedno ime koje se vezuje za aktuelni saziv Gradskog vijeća Tuzle.