Prikupljeno 11.500 KM
0

U Tuzli odigrana humanitarna utakmica za pomoć Meliki Spahić

FENA
Melika Spahić sa sinom
Melika Spahić sa sinom
U tuzlanskom „Mejdanu“ sinoć je odigrana humanitarna utakmica za pomoć Meliki Spahić, mladoj majki koja je oboljela od akutnog oblika leukemije. Utakmica je odigrana između Novinarske reprezentacije Tuzlanskog kantona i estradnih ličnosti, odnosno "Humanih zvijezda" BiH.

„Možemo biti zadovoljni visinom prikupljenih sredstava. Radi se o 11.500 KM. Osim toga posjetoci utakmice priložili su sedam zlatnih naušnica i pet zlatnih prstenova pomoći za Meliku Spahić“, rekao je Edib Kravić, osnivač grupe na Facebooku za pomoć Meliki Spahić" ali i organizator humanitarne utakmice.

Ulaz na utakmicu bio je besplatan, dok su se na svakom ulazu na A i B tribini nalazile kutije gdje su posjetioci mogli da ubacuju novac, onoliko koliko je ko bio u prilici.

“Ovo je prva akcija u kojoj se novinarska reprezentacija okuplja na ovakav način. Reprezentacija okuplja tridesetak novinara iz Tuzlanskog kantona, koji su se rado odazvali na poziv Facebook grupe “Pomoć za Meliku Spahić”. Dosta stvari smo mi sami završili, dosta toga smo finansijski pomogli i to nam je svima čast i drago nam je što možemo učestvovati u jednoj ovakvoj akciji”, rekao je član novinarske reprezentacije Nedim Ćudić.

Osnivač Facebook grupe za pomoć Meliki Spahić Edib Kravić prenio je njene pozdrave prisutnima te motivirao posjetioce da ubacuju novac namijenjen za pomoć Meliki, što su građani i učinili. Svoj doprinos dali su i akteri utakmice “Novinarska reprezentacija TK” i “Humane zvijezde BiH” te mnogobrojna udruženja iz Tuzle i pojedinci. Prvo poluvrijeme završeno je u korist ekipe “Humane zvijezde”, dok je drugo poluvrijeme proteklo više u zabavnom karakteru, da bi rezultat na kraju bio izjednačen 10:10.

U narednom periodu bit će nastavljene aktivnosti da bi se prikupila neophodna sredstva za liječenje Melike Spahić. Bit će organizovana aukcija u Bosanskom kulturnom centru Tuzla, a 1. decembra u Narodnom pozorištu Tuzla odigrana predstava “Iza kulisa”. Sav prihod prikupljen od prodaje ulaznica bit će uplaćen na Melikin račun.

Melika Spahić trenutno se nalazi na UKC-u Tuzla, gdje prima VIII ciklus hemoterapije i nije bila prisutna na utakmici.