{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Tuzli će kasniti plate budžetskim korisnicima

F
20.3.2013. u 13:25
4
41
U Tuzli će kasniti plate budžetskim korisnicima
4
U Tuzli će kasniti plate budžetskim korisnicima
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Ministarstvo finansija Tuzlanskog kantona obavijestilo je danas sve budžetske korisnike da će, zbog smjenjenja priliva finansijskih sredstava u budžet Tuzlanskog kantona, doći do kašnjenja u isplati plata i naknada zaposlenicima u oblasti obrazovanja, policije, te pravosuđa i uprave.
Ministarstvo je već ranije preduzelo sve neophodne aktivnosti, kako bi plate i naknade bile isplaćene do 20. u mjesecu, ali zbog značajnog pada prihoda isplata u navedenom roku neće biti moguća.

Iz tog ministarstva ukazuju na konstantan pad priliva sredstava u budžet u prva tri mjeseca tekuće godine, što je i glavni razlog nemogućnosti isplate plata.

Tako je u januaru priliv sredstava u budžet TK-a iznosio oko 23.900.000 KM, a već u narednom mjesecu uplaćeno je za oko 4.600.000 KM manje.

Po procjenama Ministarstva, u martu se očekuje priliv oko 17.800.000 KM, što je za šest miliona KM manje u odnosu na januar.

Po njihovim procjenama, budžetski korisnici isplatu plata mogu očekivati u prvim danima narednog mjeseca.

Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo finansija već su pokrenuli aktivnosti za osiguranje dodatnih finansijskih sredstava, koja bi poboljšala kontinuitet isplata obaveza iz budžeta.

Preduvjet za konkretizaciju i realizaciju ovih sredstava je usvajanje budžeta Tuzlanskog kantona za 2013., saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove organa Tuzlanskog kantona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: