{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Tuzli 11. marta konferencija "BiH od 4. kongresa ILH do danas"

F
29.1.2008. u 15:33
0
0
U Tuzli 11. marta konferencija "BiH od 4. kongresa ILH do danas"
0
U Tuzli 11. marta konferencija "BiH od 4. kongresa ILH do danas"
Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić razgovarao je danas s predstavnikom Internacionalne lige humanista (ILH) Seadom Jamakosmanovićem o konferenciji "Bosna i Hercegovina od 4. kongresa ILH do danas", a koja će održati u Tuzli 11. marta ove godine.
Tom prigodom Jamakosmanović je upoznao premijera Mujića s činjenicom da je prije deset godina Internacionalna liga humanista počela djelovati u BiH i to prvo u Tuzli, odnosno Tuzlanskoj županiji te da je ta regija prepoznata kao područje u kojem se poštuju ljudska prava.

Konferencijom "Bosna i Hercegovina od 4. kongresa ILH do danas" bit će obilježena desetogodišnjica djelovanja Internacionalne lige humanista u Bosni i Hercegovini, a cilj je također sagledati stanje ljudskih prava u proteklih deset godina u BiH.

Očekuje se da će tom prilikom u Tuzlu doći predstavnici ILH-a iz BiH i svijeta, predstavnici međunarodne zajednice, diplomatskog kora i svih razina vlasti u BiH te istaknuti znanstvenici, umjetnici, gospodarstvenici.

Prihvaćajući pokroviteljstvo na tom konferencijom premijer Mujić je izrazio poštovanje prema radu Internacionalne lige humanista i njenom zalaganju za poštivanje ljudskih prava.

Mujić je izrazio zadovoljstvo što Tuzlanska županija ima istaknute laureate ILH-a i to prof. Imšira Imširovića, prof. Emira Kabila, dr. Seada Jamakosmanovića i prof. Zijada Pašića, te izrazio uvjerenje da će Konferencija biti prilika da se još jednom iskaže opredjeljenje te županije za potpuno poštivanje ljudskih prava i otvorenost za suradnju s prijateljima BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: