Prednosti za osiguranike
143

U Tuzlanskom kantonu počelo izdavanje elektronskih zdravstvenih kartica

D. B.
Foto: ZZOTK
Foto: ZZOTK
Reforma zdravstvenog sistema Tuzlanskog kantona je započela izdavanjem elektronskih iskaznica osiguranicima Tuzlanskog kantona.
Građani više neće morati ovjeravati zdravstvene knjižice, a svaki zdravstveni osiguranik Tuzlanskog kantona će imati dnevni status osiguranja koji će biti dostupan u zdravstvenoj mreži na teritoriji TK bez obzira da li se osiguranik javio primarnom, sekundarnom, tercijarnom nivou zdravstvene zaštite ili u apoteci koja je na području ovog kantona.

Zahvaljujući elektronskim karticama neće biti čekanja na recepte jer informacija iz ordinacije odmah stiže u apoteku gdje pacijent može podići svoje lijekove.

Uspostavom "Online statusa zdravstvenog osiguranja u Tuzlanskom Kantonu“ Tuzlanski kanton pokazuje organizacijsku i stručnu osposobljenost pri uvođenju elektronskog poslovanja i omogućuje povećanje kvalitete zdravstvene zaštite u ovom kantonu.

Uspostava ovog sistema koja ima prednosti kako za korisnike tako i za cjelokupan zdravstveni sistem će dovesti do značajnih ušteda u oblasti zdravstva.