BiH
5

U Trebinju uskoro počinje gradnja zatvorenog bazena

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Gradnja zatvorenog bazena na području grada Trebinja počet će sljedeće godine, a njegovo puštanje u funkciju plivačkog kompleksa očekuje se 2018. godine, potvrđeno je danas nakon sastanka predstavnika Gradske uprave, Hidroelektrana na Trebišnjici (HET) i plivačkog kluba "Leotar".

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović istakao je da je sastanku prethodilo niz analiza generalnog stanja u vodenim sportovima grada, naglašavajući da je zaključeno da se što hitnije preduzmu sve neophodne radnje kako bi se do kraja godine dobila građevinska dozvola na lokalitetu Abazovina za izgradnju plivačkog kompleksa.

Na sastanku je razgovarano i o formiranju javne ustanove "Bazeni" Trebinje, koja će imati nadležnost održavanja sportskih objekata za vodene sportove.

"Bilo je riječi i o izvršenju diobnog bilansa između 'Trebinjesporta' i javne ustanove 'Bazeni' Trebinje, a sve s ciljem da određeni broj radnika 'Trebinjesporta' postane dio kolektiva 'Bazeni', odnosno da preuzmu poslove održavanja na postojećim i budućim objektima na vodi, kao što su bazen Bregovi, otvoreni plivački kompleks na Abazovini i budući zatvoreni plivački kompleks na Abazovini", istakao je Petrović.

Sastanku su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić, direktor HET-a Gordan Mišeljić, predsjednik Plivačkog kluba Leotar Zoran Čučković i predsjednik Skupštine fudbalskog kluba Leotar Blagoje Šupić.