|

U Trebinju na proljeće počinje gradnja zgrade za mlade bračne parove

U Trebinju na proljeće počinje gradnja zgrade za mlade bračne parove
1
S
SRNA
23.12.2017. u 11:29
24
komentara
1

dijeljenja
U Trebinju na proljeće počinje gradnja zgrade za mlade bračne parove Foto: Arhiv/Klix.ba
U Trebinju bi u aprilu ili maju naredne godine trebala početi gradnja zgrade za mlade bračne parove, koji će moći kupiti stan po znatno nižim cijenama od uobičajenih, rečeno je Srni u Gradskoj upravi.
Zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić rekao je da će se zgrada graditi u užem centru grada u sklopu kompleksa bivše kasarne "Luka Vukalović", a da
bi cijena kvadratnog metra stana trebala koštati oko 1.000 KM plus PDV.

"Projekat je osmišljen za 35 parova koji neće imati pravo 10 godina za promjenom vlasništva, kako ne bi došli u situaciju da se stanovima trguje", rekao je Ćurić i naglasio da su ovo podaci koji su trenutno aktuelni, te da ne mora značiti da neće doći do nekih izmjena.

On kaže da je u toku javni poziv i da moraju u narednom periodu naći banku koja će pratiti taj poziv, te dodaje da će Grad Trebinje svim parovima izaći u susret i pomoći nakon što se sa njima sprovede anketa kako bi se informisali koje su im pogodnosti potrebne.

"Grad bi trebalo da odigra ulogu organizatora svih aktivnosti, a neke obaveze morat će i izmiriti. Spremni smo pružiti maksimalnu podršku i preuzeti obavezu da se prodaju stanovi i da niko ne trpi", kaže Ćurić.

Parovi koji imaju ukupna primanja veća od 1.700 KM neće moći da apliciraju za te stanove.

U Gradskoj upravi kažu da je realno očekivati da do 15. februara budu izdefinisani svi uslovi, prava i obaveze, kako bi se krenulo u raspisivanje tenderske procedure i gradnje.

Gradska uprava je tokom ove godine pokrenula više projekata za pomoć mladima bračnim parovima i uopšte porodici koju su stavili u fokus interesovanja.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je nakon formiranja Fonda solidarnosti odlučio uvesti naknadu za sklapanje braka osobama starijim od 38 godina, finansiranje treće vantjelesne oplodnje, materinski dodatak majkama sa troje i više djece koje ne rade, te pomoć osnovcima koji žive na selu.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...