BiH
0

FOTO / U Travniku predstavljena knjiga Kemala Balihodžića "Abeceda uspjeha"

FENA
U sklopu obilježavanja Dana općine Travnik predstavljena je knjige "Abeceda uspjeha i dobrog života & Tajne i vrline uspješnih" autora Kemala Balihodžića.

Knjiga obiluje edukativnim i obrazovnim sadržajem, poučna je, interesantna i priželjkivana za sve uzraste. Ona jača unutarnji psihološki aspekt dokazivanja i uspjeha, pobuđuje, potiče i afirmira pozitivnu energiju.

Posebno su izdvojena poglavlja: Kur'an i Biblija o uspjehu, koja na prikladan način rasvjetljava šta o uspjehu i dobrom životu govore istočnjački šta zapadnjački psiholozi uspjeha. U poglavlju Tajne i vrline uspješnih obrađene su 54 životne priče iz različitih sfera djelovanja, sudbina, sredina i zemalja, istaknuto je na predstavljanju.
"Neizmjerno sam sretan što sam sreo i upoznao sjajne ljude s kojima ovu knjigu poklanjam vama, ljude koji su iskazali iskrenu spremnost u otkrivanju svojih tajni kako su postali uspješni. To je velikodušan dar. Kroz obrađene 54 životne priče prijatelja iz Evrope, Azije, Amerike i Australije, iz različitih sfera i oblasti, različitog intelektualnog i obrazovnog nivoa otkrivaju se unutarnji burni životni uvjeti čovjeka - ličnosti, u periodu od 1960. pa do sada. Vjerujte u misiju zbog koje smo došli na ovaj svijet, da budemo dobri ljudi. Volite svoj život, on je vaš. Upamtite, rad je ključ uspjeha", rekao je na promociji Kemal Balihodžić, autor knjige.