{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U toku testiranje kandidata za OS BiH u Banjoj Luci

S
6.6.2012. u 15:59
0
3
U toku testiranje kandidata za OS BiH u Banjoj Luci
0
U toku testiranje kandidata za OS BiH u Banjoj Luci
U kasarni "Kozara" u Banjaluci u toku je testiranje kandidata za prijem u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH, na osnovu javnog oglasa za prijem 300 vojnika.
Na lokacijama Oružanih snaga BiH u Sarajevu i Tuzli testiranja su počela 21. maja, u Banjoj Luci 4. juna, a početak testiranja u kasarni u Čapljini prolongiran je zbog održavanje vježbe "Zajednički otpor 2012".

Planirano je da sva testiranja budu završena do polovine jula.

Na javni konkurs za prijem u Oružane snage BiH, objavljen 29. marta, konkurisalo je oko 7.000 kandidata, a samo u Banjoj Luci bit će obavljeno testiranje njih 1.053, koji su izrazili želju za profesionalnim angažmanom u Oružanim snagama BiH, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Kandidati će biti testirani iz opšteg znanja, testa fizičke sposobnosti i na osnovu obavljenog intervjua, nakon čega će biti izrađena jedinstvena rang lista po formacijskim dužnostima i izvršen odabir kandidata koji će biti upućeni na ljekarski pregled i na osnovnu obuku.

Ministarstvo odbrane BiH preduzelo je niz dodatnih mjera kojima će se obezbijediti da rezultati testiranja budu najbolja preporuka za prijem u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH, što će, uz primjenu zakonskih i podzakonskih odredbi koje regulišu oblast prijema u vojnu službu, omogućiti da se proces prijema odvija na potpuno transparentan način, navodi se u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: