{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U toku sanacija i remont tramvajske pruge od Skenderije do Latinske ćuprije

N
NINA
13.8.2004. u 10:25
0
0
U toku sanacija i remont tramvajske pruge od Skenderije do Latinske ćuprije
0
U toku sanacija i remont tramvajske pruge od Skenderije do Latinske ćuprije
U okviru sanacije i remonta tramvajske pruge na relaciji od Skenderije do Latinske Ćuprije u Sarajevu jučer, 12. augusta, su se postavile nove šine.
Gradilište su obišli direktor KP Gras Sarajevo Ibrahim Jusufranić i ministrica prometa i veza KS-a Ljiljana Sakić. U okviru tekućeg održavanja pruge, radnici GRAS-a su, također, izvršili zamjenu istrošene pruge na lokaciji Vijećnice u Sarajevu.


Radovi na sanaciji i remontu tramvajske pruge na cestovnom prelazu Otoka, umjesto kako je planirano 14. kolovoza, počet će u večernjim satima 20. augusta i trajat će do 23. augusta.

U okviru istog bit će sanirana i remontirana samo pruga na cestovnom prijelazu koja je izuzetno dotrajala, odnosno neće, kako je bilo planirano, biti saniran i remontiran manji dio pruge s jedne i druge strane raskrižja.

Ovo je najpovoljniji način rješavanja sanacije ovog dijela pruge kako bi izmjena režima prometa trajala što kraće i bila najpovoljnija za građane, a bit će ostvareni planirani efekti s aspekta sigurnost tramvajskog saobraćaja i ujedno olakšan prelaz motornih vozila na putnom prijelazu preko pruge.

O izmjeni režima gradskog prometa zbog sanacije tramvajske pruge građani će biti obaviješteni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: