BiH
0

U toku sanacija i remont tramvajske pruge od Skenderije do Latinske ćuprije

NINA
U okviru sanacije i remonta tramvajske pruge na relaciji od Skenderije do Latinske Ćuprije u Sarajevu jučer, 12. augusta, su se postavile nove šine.

Gradilište su obišli direktor KP Gras Sarajevo Ibrahim Jusufranić i ministrica prometa i veza KS-a Ljiljana Sakić. U okviru tekućeg održavanja pruge, radnici GRAS-a su, također, izvršili zamjenu istrošene pruge na lokaciji Vijećnice u Sarajevu.

Radovi na sanaciji i remontu tramvajske pruge na cestovnom prelazu Otoka, umjesto kako je planirano 14. kolovoza, počet će u večernjim satima 20. augusta i trajat će do 23. augusta.

U okviru istog bit će sanirana i remontirana samo pruga na cestovnom prijelazu koja je izuzetno dotrajala, odnosno neće, kako je bilo planirano, biti saniran i remontiran manji dio pruge s jedne i druge strane raskrižja.

Ovo je najpovoljniji način rješavanja sanacije ovog dijela pruge kako bi izmjena režima prometa trajala što kraće i bila najpovoljnija za građane, a bit će ostvareni planirani efekti s aspekta sigurnost tramvajskog saobraćaja i ujedno olakšan prelaz motornih vozila na putnom prijelazu preko pruge.

O izmjeni režima gradskog prometa zbog sanacije tramvajske pruge građani će biti obaviješteni.