{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


U toku izrada projekta za autoput Ciglane - Pofalići

N
NINA
25.8.2005. u 09:50
0
0
U toku izrada projekta za autoput Ciglane - Pofalići
0
U toku izrada projekta za autoput Ciglane - Pofalići
U toku je izrada projekta sjevernog gradskog autoputa Ciglane - Pofalići, a njegova izgradnja može se očekivati već naredne godine, rekao je juče Adem Zolj, direktor Direkcije za ceste Kantona Sarajevo, prenose Nezavisne novine.
On tvrdi da će autoput Ciglane - Pofalići biti dio buduće sarajevske zaobilaznice koja treba da bude izgrađena do 2009. godine.

"Gradski autoput Ciglane - Pofalići započet je još 1984. godine, uoči Olimpijade, ali zbog nedostatka novca njegova izgradnja je zaustavljena. Tad su urađeni tuneli na Ciglanama i postavljeni stubovi za cestu prema Pofalićima. Projektna dokumentacija iz tog doba je zastarjela i sad se radi nova", kazao je Zolj.

Istakao je da će autoput ići od Ulice Patriotske lige kroz tunele na Ciglanama preko postojećih stubova u naselju Velešići i iznad željezničke stanice do raskrsnice ulica Humska i Drinska. "Tu bi trebalo da se nastavlja sa sarajevskom zaobilaznicom koja će ići od Briječća do Boljakovog potoka, koju će raditi Ministarstvo prometa i komunikacija FBiH. Autoput Ciglane - Pofalići biće dug 2,5 kilometra", rekao je Zolj.

Kaže da je za cijeli projekat potrebno oko 100 miliona KM i da će se zbog toga gradski autoput raditi u fazama.

"Projekat će biti završen do kraja godine. Sljedeće godine biće predstavljen Vladi Kantona Sarajevo i predložićemo da se projekat radi fazno. Prvo bismo uradili jedan kolovoz sa dvije saobraćajne trake, a poslije bi se radio i drugi kolovoz", naglasio je Zolj.

Napomenuo je da će gradski autoput biti od velike važnosti za Sarajevo , jer će znatno rasteretiti saobraćaj na glavnoj gradskoj saobraćajnici i brže će se i jednostavnije dolaziti do centra grada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: