{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U toku izrada projekta za autoput Ciglane - Pofalići

N
25.8.2005. u 09:50
0
0
U toku izrada projekta za autoput Ciglane - Pofalići
0
U toku izrada projekta za autoput Ciglane - Pofalići
U toku je izrada projekta sjevernog gradskog autoputa Ciglane - Pofalići, a njegova izgradnja može se očekivati već naredne godine, rekao je juče Adem Zolj, direktor Direkcije za ceste Kantona Sarajevo, prenose Nezavisne novine.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
On tvrdi da će autoput Ciglane - Pofalići biti dio buduće sarajevske zaobilaznice koja treba da bude izgrađena do 2009. godine.

"Gradski autoput Ciglane - Pofalići započet je još 1984. godine, uoči Olimpijade, ali zbog nedostatka novca njegova izgradnja je zaustavljena. Tad su urađeni tuneli na Ciglanama i postavljeni stubovi za cestu prema Pofalićima. Projektna dokumentacija iz tog doba je zastarjela i sad se radi nova", kazao je Zolj.

Istakao je da će autoput ići od Ulice Patriotske lige kroz tunele na Ciglanama preko postojećih stubova u naselju Velešići i iznad željezničke stanice do raskrsnice ulica Humska i Drinska. "Tu bi trebalo da se nastavlja sa sarajevskom zaobilaznicom koja će ići od Briječća do Boljakovog potoka, koju će raditi Ministarstvo prometa i komunikacija FBiH. Autoput Ciglane - Pofalići biće dug 2,5 kilometra", rekao je Zolj.

Kaže da je za cijeli projekat potrebno oko 100 miliona KM i da će se zbog toga gradski autoput raditi u fazama.

"Projekat će biti završen do kraja godine. Sljedeće godine biće predstavljen Vladi Kantona Sarajevo i predložićemo da se projekat radi fazno. Prvo bismo uradili jedan kolovoz sa dvije saobraćajne trake, a poslije bi se radio i drugi kolovoz", naglasio je Zolj.

Napomenuo je da će gradski autoput biti od velike važnosti za Sarajevo , jer će znatno rasteretiti saobraćaj na glavnoj gradskoj saobraćajnici i brže će se i jednostavnije dolaziti do centra grada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: