{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Tarčinu otvoren punkt Narodne kuhinje "Stari grad"

F
1.9.2014. u 12:18
4
4
U Tarčinu otvoren punkt Narodne kuhinje "Stari grad"
4
U Tarčinu otvoren punkt Narodne kuhinje "Stari grad"
Foto: FENA
Punkt Narodne kuhinje "Stari Grad" u Tarčinu za podjelu toplih obroka građanima u stanju socijalne potrebe otvorili su danas ministar za rad, socijalnu politku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Muamer Bandić i načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović.
"Inicijativu za otvaranjem ovog punkta pokrenulo je Općinsko vijeće Hadžići u julu ove godine, koju smo mi kao kantonalno resorno ministarstvo prihvatili uzimajući u obzir složenu socijalno-ekonomsku situaciju kod velikog broja stanovnika ove općine", kazao je ministar Bandić, te najavio otvaranje još jednog punkta javne kuhinje u centru Hadžića, ukoliko za to bude ukazana potreba.

U realizaciju ove inicijative uključili su se, osim Ministarstva za rad, socijalnu poliitiku, raseljena lica i izbjeglice KS i Općine Hadžići, i Narodna kuhinja "Stari Grad" s donatorima.

Prostor za punkt javne kuhinje obezbijedila je Općina Hadžići, dok će tople obroke za korisnike obezbjeđivati pomenuto Ministarstvo putem Narodne kuhinje "Stari Grad", saopćeno je iz Press službe KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: