BiH
4

U Tarčinu otvoren punkt Narodne kuhinje "Stari grad"

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Punkt Narodne kuhinje "Stari Grad" u Tarčinu za podjelu toplih obroka građanima u stanju socijalne potrebe otvorili su danas ministar za rad, socijalnu politku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Muamer Bandić i načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović.

"Inicijativu za otvaranjem ovog punkta pokrenulo je Općinsko vijeće Hadžići u julu ove godine, koju smo mi kao kantonalno resorno ministarstvo prihvatili uzimajući u obzir složenu socijalno-ekonomsku situaciju kod velikog broja stanovnika ove općine", kazao je ministar Bandić, te najavio otvaranje još jednog punkta javne kuhinje u centru Hadžića, ukoliko za to bude ukazana potreba.

U realizaciju ove inicijative uključili su se, osim Ministarstva za rad, socijalnu poliitiku, raseljena lica i izbjeglice KS i Općine Hadžići, i Narodna kuhinja "Stari Grad" s donatorima.

Prostor za punkt javne kuhinje obezbijedila je Općina Hadžići, dok će tople obroke za korisnike obezbjeđivati pomenuto Ministarstvo putem Narodne kuhinje "Stari Grad", saopćeno je iz Press službe KS.