|

U svim srednjim školama ZHK održan štrajk upozorenja

U svim srednjim školama ZHK održan štrajk upozorenja
3
F
FENA
24.2.2017. u 15:01
0
komentara
3

dijeljenja
U svim srednjim školama ZHK održan štrajk upozorenja
Štrajk upozorenja održan je u petak u svim srednjim školama Zapadnohercegovačkog kantona, potvrdila je Feni predsjednica Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama tog kantona Jasminka Petrić, ocjenivši kako će se takav vid štrajka održavati sve do ispunjenja sindikalnih zahtjeva.
Štrajk upozorenja održan je četvrti školski čas u prvoj smjeni, a isti sat bit će održan i u drugoj smjeni.

Razlozi za štrajk su: nepotpisivanje kolektivnoga ugovora, neisplata obveza po tužbama, nedonošenje pravilnika o zapošljavanju i pravilnika o tehnološkom višku, nedonošenje zakona o srednjem školstvu, kašnjenje u isplati honorara, Prijedlog zakona o PIO/MIO, te nezakonit obračun toploga obroka za mjesec januar 2017. godine.

"Imali smo sastanak s predstavnicima Vlade ZHK na kojemu se ništa konkretno nije dogodilo. Vratili su sve na početnu tačku, odnosno na mišljenje njihove radne skupine i sada se mi moramo očitovati o tom njihovu mišljenju", kazala je Petrić.

Dodala je kako im je po tko zna koji put obećano da će pregovori biti nastavljeni malo intenzivnijim tempom.

"Nadamo se da neće doći do generalnoga štrajka, što isključivo ovisi od predstavnika Vlade ZHK-a i o njihovoj spremnosti da s nama pregovaraju zadovoljavajućim tempom", naglasila je.

Ustvrdila je kako će se u idućim sedmicama kontinuirano održavati štrajkovi upozorenja te da je Sindikat, ako se ništa ne dogodi, spreman i na druge mjere, kao što su generalni štrajk, protesti, odbijanje neposlušnosti i sl.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.