BiH
88

U susret proljeću: Najmlađi uživali u odličnoj zabavi u Pionirskoj dolini

Klix.ba
Pionirska dolina danas (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Pionirska dolina danas (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Malo sunca, temperatura u porastu, mnogobrojna mala raja, njihovi roditelji, pjesma, igra, zabava i još mnoštvo sadržaja bili su dovoljni da se danas u RZC Pionirska dolina i zoo vrt održi najveća proljetna zabava.

Pravu proljetnu zabavu upotpunio je i mamut-eksponat u prirodnoj veličini i to visok četiri, a dug čak pet metara kojeg su tačno u podne rukovodstvo Pionirske doline i preduzeće Park izložili kao veliko i spektakularno iznenađenje za mnogobrojne posjetioce. Replika mamuta koji je u prostoru Parka izrađen tokom zime, a koji je izložen u neposrednoj blizini popularne gljive ili pečurke, otkrili su i javnosti predstavili Safet Baltić, direktor Parka, Esad Tajić, upravnik Pionirske doline i akademski kipari Feđa Ćehajić i Boro Žuža, koji su i izradili repliku.

Prema riječima Esada Tajića, upravnika Pionirske doline replika mamuta, bit će stalno izložena u Pionirskoj dolini i poslužit će u edukaciji djece i mladih posjetilaca, a u budućnosti će biti izrađeni i eksponati drugih životinja izumrlih u posljednjem ledenom dobu. Inače mamut čiji je eksponat danas predstavljen u Pionirskoj dolini izumro je prije 10.000 do 20.000 godina.

Sve ovo dešavalo se u sklopu današnje manifestacije "U susret proljeću" koju su organizirali event agencija Newevent, brojni partneri, preduzeće Park i RZC Pionirska dolina i zoo vrt.

Proljetna proslava bila je i prilika da RZC Pionirska dolina i zoo vrt ozvaniči i početak nove poslovne sezone, kao i rad novootvorene ljetne bašte na prostoru nekadašnjeg Mađarskog restorana, u kojoj posjetioci tokom proljeća, ljeta, jeseni, ali i zime po izuzetno povoljnim cijenama mogu konzumirati bezalkoholna pića i tople napitke. Danas je ozvaničen i početak rada zoo prodavnice u prostoru popularne pečurke ili gljive.

Učesnici zabavnog programa bili su učenici OŠ Skender Kulenović i mladi manekeni agencije Free Models, a animatori u likovima Šreka, Ledene kraljice, Šilje, Miki Mausa i Mini Mausa pobrinuli su se da nam svima zajedno bude lijepo i zabavno. Današnju zabavu roditelji s djecom iskoristili su da uživaju u prirodi, u posjetama nastambama u kojima su smještene životinje, društvenim igrama i rekreaciji na dječijim rekvizitima i igralištima na nekoliko lokacija u krugu Pionirske doline.