{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U subotu vožnja biciklom do Trebevića u sklopu manifestacije ''Enjoy Sarajevo''

F
15.5.2012. u 14:55
52
1
U subotu vožnja biciklom do Trebevića u sklopu manifestacije ''Enjoy Sarajevo''
52
U subotu vožnja biciklom do Trebevića u sklopu manifestacije ''Enjoy Sarajevo''
Vožnja biciklom do Trebevića u sklopu sportsko-turističke manifestacije ''Enjoy Sarajevo'' bit će održana u subotu, 19. maja, u organizaciji Udruženja brdskih biciklista (MTBA), uz podršku Grada Sarajeva.
Okupljanje je zakazano od 9 do 9:30 sati kada će biciklisti krenuti prema Trebeviću.

Biciklisti će preći rutu od Vilsonovog šetališta, preko Vraca, do samog vrha Trebevića. Vožnja je otvorenog tipa i na učešće pozivaju se svi brdski biciklisti, rekreativci, ljubitelji prirode i zdravog načina života, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Prije same vožnje, svim učesnicima bit će uručen promotivni materijali s kartama i svim potrebnim informacijama o postojećim stazama.

S obzirom na različitu kondicionu spremnost biciklista, bit će organizirane dvije grupe. Kondiciono naprednija grupa će se uspeti na vrh Trebevića, dok je za grupu nešto manje spremnih biciklista planiran uspon do PD Dobre Vode.

Obje kolone pratit će aktivisti MTBA i hitna pomoć, a saobraćaj će dijelom biti zaustavljen.

Udruženje brdskih biciklista (MTBA) prošle godine je prvi put organiziralo ovu manifestaciju povodom Dana Grada Sarajeva, kada je više od 300 biciklista posjetilo park šumu Trebević i park prirode Skakavac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: