BiH
0

U subotu u Sarajevu 11. finalna smotra učesnika programa "Projekt građanin"

FENA
Finalna smotra 32 pobjednička tima iz svih dijelova BiH, učesnika Civitasovog programa "Projekt građanin”, bit će održana u subotu 17. maja u parlamentu BiH u Sarajevu.

Na smotri će učestvovati 32 najbolje ekipe (16 osnovnih i 16 srednjih škola) iz Distrikta Brčko, svih kantona Federacije BiH, kao i svih dijelova RS-a, koji su radili na pronalaženju i rješavanju problema javne politike u svojim zajednicama.

Kako je saopćeno, ovo je jedan od rijetkih projekata u BiH koji na jednom mjestu okuplja učenike i nastavnike iz cijele zemlje. Ova 32 tima su najbolja među više od 2.400 ekipa i 50.000 učenika koji svake godine učestvuju u programu "Projekt građanin" na različitim nivoima u BiH.

Cilj ovog projekta je da ohrabri mlade ljude da se informiraju i upoznaju o pojmu i značaju javne politike, metodama i postupcima koji se koriste u procesu njenog formiranja, te načinu na koji građani mogu učestvovati u njenom kreiranju.

Proteklih godina, učesnici “Projekta građanin” napravili su konkretne promjene u svojim školama, lokalnim zajednicama, inicirali usvajanje i izmjene mnogih zakona na svim nivoima vlasti.

Ceremonija zatvaranja finalne smotre bit će održana u hotelu "Saraj” u nedjelju 18. maja.