BiH
13

U subotu u Konjicu Skok u Kazan 2014.

Klix.ba
Triatlon asocijacija u BiH, u saradnji sa eko asocijacijom “Gorsko oko”, na gradskoj plaži u Konjicu u subotu s početkom u 17 sati organizuje međunarodno takmičenje u ekstremnim skokovima u vodu “Skok u Kazan 2014.”
Kao i prethodnih godina, posjetitelji će imati priliku vidjeti zanimljive i atraktivne ekstremne skokove takmičara iz Bosne i Hercegovine i regije. Takmičari izvode skokove sa visine od 18 metara u prelijepu Neretvu, na mjestu koje se od davnina naziva Kazan.

"Želimo naglasiti da ovo nisu uobičajeni skokovi, već vrlo atraktivni i veoma zanimljivi za gledaoce. Svake godine ovom takmičenju prisustvuje od 8.000 do 10.000 posjetilaca koji se dive smjelosti skakača, što ovaj projekat uvrštava u jedan od najznačajnijih događaja u ljetnom periodu u region. Prošle godine, na takmičenju je učestvovalo više od 40 takmičara", kažu iz Triatlon asocijacije u BiH.

Titulu najboljeg brani Danko Dangubić iz Konjica, sa osvojenih maksimalnih 100 bodova. Drugo mjesto prethodne godine pripalo je Dini Bajriću iz Sarajeva, a treće Harisu Džematu iz Mostara.