BiH
0

U subotu tradicionalna manifestacija "Probudite se!"

FENA
Savez udruženja za pomoć osobama s mentalnom retardacijom FBiH "Sumero" organizirat će u subotu 7. juna, na Trgu Alije Izetbegovića, tradicionalnu manifestaciju "Probudite se!".

Volonteri "Sumera" danas su ispred Katedrale u Sarajevu zainteresiranim prezentirali rad "Sumera" te aktivnosti koje će sadržavati manifestacija koju organiziraju već petu godinu.

"Manifestacija će obuhvatiti niz radionica za čije smo realizacije u toku 2007. prikupili 5.000 KM. Bit će organizirana prodajna izložba radova djece i osoba s posebnim potrebama, druženje s poznatim ličnostima, te slikarska kolonija", izjavila je za Fenu tehnički sekretar Saveza Indira Špiljak.

Na manifestaciju "Sumera" doputovat će oko 500 djece i osoba s posebnim potrebama iz cijele BiH: Banje Luke, Mostara, Tuzle, Zenice, Bijeljine, Rudog, itd.

"Cilj ove kao i prethodnoih manifestacija je podizanje svijesti javnosti, pružanje podrške i promocija istinskih mogućnosti djece s posebnim potrebama te prikupljanje sredstava za podršku radionicama namijenjenih ovoj populaciji", kazala je Špiljak.

Špiljak je pozvala sve zainteresirane da 7. juna od 10.00 do 17.00 sati dođu na Trg Alije Izetbegovića i daju svoj doprinos manifestaciji i podršku djeci i osobama s posebnim potrebama.