{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U subotu Sajam ideja

F
6.11.2008. u 17:21
0
0
U subotu Sajam ideja
0
U subotu Sajam ideja
Sajam ideja, završna manifestacija Projekta "Volontiraj-kreditiraj" bit će održan 8. novembra u Sarajevu.
Sajam ideja je, naime, završna faza projekta u kome su učenici, volontirajući u bh. firmama na Socijalni dan zaradili više od 15.000 KM.

Iz tih sredstava bit će finansirana realizacija projekata koje će, kao najbolje, zajedno odabrati u subotu, na Sajmu, saopćeno je iz Bosnalijeka.

Partner projekta, firma Sam shop, kako se navodi, dodijelit će specijalnu nagradu za najbolju prezentaciju projekta učenicima koji će sudjelovati na Sajmu ideja, a obratit će se i brojni uvaženi gosti, predstavnici Predsjedništva BiH, Ministarstva za nauku i obrazovanje Kantona Sarajevo i partneri projekta, među kojima su predstavnici uprave Grada Mostara, Grada Banje Luke i općine Široki Brijeg.

Novcem koji su učenici 56 bh. škola iz šest bh. gradova - Banje Luke, Bijeljine, Mostara, Sarajeva, Širokog Brijega i Tuzle - zaradili (svaki učenik po 15 KM) bit će finansirani projekti, važni i školama,i lokalnim zajednicama.

Bosnalijek d.d. je u ovoj godini bio partner udruženju "Infohouse“ i na Socijalni dan primio 11 je volontera, većinom učenika Srednje medicinske škole u Sarajevu, koji su radili različite poslove.

Bosnalijek će i na Sajmu ideja biti uz ove učenike i najboljima podijeliti nagrade, kaže se u saopćenju te farmaceutske kompanije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: