{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U subotu registracija građana za "Race for the cure" u Sarajevu

Klix.ba
15.9.2016. u 15:46
1
3
U subotu registracija građana za "Race for the cure" u Sarajevu
1
 
Javne ličnosti iz Bosne i Hercegovine će u subotu 17. septembra registrovati građane za “Race for the cure” od 11 do 13 sati ispred Sarajevo City Centra (SCC) na Marijin Dvoru u Sarajevu.
“Race for the cure” (Trka/ šetnja za ozdravljenje) bit će održana 1. oktobra gdje će se na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu okupiti veliki broj osoba iz cijele BiH tokom manifestacije čiji je cilj podizanje svijesti i osnaživanja zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke.

Registracija košta sedam KM, a prilikom registracije na poklon se dobija majica s logom "Race for the cure".Sva sredstva prikupljena od registracije bit će utrošena za kupovinu poklon paketića za svaku novooperisanu ženu u BiH, kao i besplatne mamografske preglede u ruralnim dijelovima zemlje.

Ranijih godina akciji se odazivalo nekoliko hiljada osoba, a podršku su davali predstavnici ambasada, vlasti i javnih ličnosti.

Broj registrovanih osoba u BiH se povećava iz godine u godinu. U 2015. godine taj broj iznosio je 6.900 osoba.

U Sarajevu će registracije građana za “Race for the cure” biti održane ispred SCC i BBI centra, te istovremeno od 11 do 16 sati i u sljedećim gradovima: Mostar, Banja Luka, Tuzla, Višegrad, Goražde, Zenica, Kiseljak, Bugojno, Jajce, Bihać, Istočno Sarajevo, Brčko, Livno, Visoko, Široki Brijeg, Gradiška, Orašje, Zavidovići, Hadžići, Cazin, Kakanj, Doboj-Istok, Doboj-Jug, Gornji Vakuf- Uskoplje, Bosanska Krupa."Race for the Cure“ je jedinstveni događaj čiji je cilj da se okupe osobe koje su preživjele bolest i njihovi prijatelji, građani, porodice, timovi učenika, poznate ličnosti, kako bi podržali akciju o podizanju svijesti u borbi protiv karcinoma dojke.

Ovo je brendirana trka svjetskih razmjera jer se ovakve manifestacije svake godine održavaju u više od 150 gradova, a odazove se nekoliko miliona ljudi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: