BiH
0

U subotu prvo zvanično obilježavanje početka zimske turističke sezone u BiH

FENA
Radiotelevizije RS-a i FBiH organizirat će u subotu, 16. decembra od 12 sati 55-minutni direktni televizijski prenos prvog poslijeratnog zvaničnog obilježavanja početka zimske turističke sezone u BiH.

RTRS i RTV FBiH, kao koprodukcijski partneri medijskog poslovnog koncepta "Turizam Plus" (kao i istoimenog TV serijala) na ovaj način nastoje i dalje pružati snažan doprinos promociji bh. turizma.

Turistička zajednica FBiH i Turistička organizacija RS-a, zajedno s jedinicama lokalne uprave, prihvatile su prijedlog za pripremu i organiziranje ove manifestacije kojom bi se ubuduće tradicionalno obilježavao početak zimske turističke sezone u BiH pod nazivom ''Ususret zimi''.

Svoje ponude će imati priliku da pokažu svih šest zimskih ski centara - Vlašić, Kozara, Bjelašnica, Blidinje – Risovac, Čajuša - Kupres i Jahorina. Njima će se sa svojom gastroponudom pridružiti i hotelijeri Jahorine, Pala i drugi.

Uz nekoliko stotina slovenačkih i hrvatskih gostiju, očekuje se prisustvo predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti oba entiteta, turističkih struktura i turističke industrije, ambasadori i predstavnici međunarodnih organizacija, kao i veći broj predstavnika medijskih kuća iz BiH i iz susjednih država.

Realizaciju ovog zahtjevnog programskog poduhvata ostvarit će zajednički tim entitetskih javnih RTV emitera, a urednik emisije je autor projekta Zlatko Prlenda.

Manifestaciju prati temeljni slogan ''Pokrenimo turizmom BiH'' kojim projekt "Turizam plus" nastavlja i u cijeloj idućoj godini inciranje i podsticanje atraktivnih promotivnih turističkih aktivnosti, saopćeno je.