{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U subotu prvi međunarodni skokovi sa vodopada u Jajcu

7.8.2014. u 17:30
46
10
U subotu prvi međunarodni skokovi sa vodopada u Jajcu
46
U prostorijana etno muzeja u Jajcu danas je održana press konferencija povodom priprema za održavanje prvih međunarodnih skokova sa vodopada u Jajcu.
Novinarima su se obratili članovi Organizacionog odbora, načelnik Općine Jajce Edin Hozan, direktor JU "Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca" Huso Hadžić, te načelnik policijske uprave Jajce Bare Pršlja.

"Pripreme teku u najboljem redu, gotovo svi poslovi su završeni, a imamo prijavljenih 20 skakača. Želim se zahvaliti članovima Organizacionog odbora i svima koji učestvuju u organizaciji ovogodišnjih skokova s vodopada. Skokovi će se vršiti isključivo na glavu, a žiri od pet članova će ocjenjivati skakače u dvije serije", istakao je Huso Hadžić direktor Agencije i predsjednik Organizacionog odbora.

Jajce će predstavljati jedan skakač, policajac Pejo Jelinković koji je skakao i prošle godine u revijalnim skokovima. Skokovi se održavaju u subotu 9. augusta. Program počinje u 14:00 sati, a skokovi u 16:00 sati.

Radnici JP "Čistoća i Zelenilo" i radnici koje je angažirala Agencija vrše veliko pospremanje na vodopadu. U toku proteklih dana očišćene su kompletne staze i vršeno je pranje platoa na kojem će se nalaziti gledatelji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: