{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U subotu prvi međunarodni skokovi sa vodopada u Jajcu

7.8.2014. u 17:30
46
10
U subotu prvi međunarodni skokovi sa vodopada u Jajcu
46
U prostorijana etno muzeja u Jajcu danas je održana press konferencija povodom priprema za održavanje prvih međunarodnih skokova sa vodopada u Jajcu.
Novinarima su se obratili članovi Organizacionog odbora, načelnik Općine Jajce Edin Hozan, direktor JU "Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca" Huso Hadžić, te načelnik policijske uprave Jajce Bare Pršlja.

"Pripreme teku u najboljem redu, gotovo svi poslovi su završeni, a imamo prijavljenih 20 skakača. Želim se zahvaliti članovima Organizacionog odbora i svima koji učestvuju u organizaciji ovogodišnjih skokova s vodopada. Skokovi će se vršiti isključivo na glavu, a žiri od pet članova će ocjenjivati skakače u dvije serije", istakao je Huso Hadžić direktor Agencije i predsjednik Organizacionog odbora.

Jajce će predstavljati jedan skakač, policajac Pejo Jelinković koji je skakao i prošle godine u revijalnim skokovima. Skokovi se održavaju u subotu 9. augusta. Program počinje u 14:00 sati, a skokovi u 16:00 sati.

Radnici JP "Čistoća i Zelenilo" i radnici koje je angažirala Agencija vrše veliko pospremanje na vodopadu. U toku proteklih dana očišćene su kompletne staze i vršeno je pranje platoa na kojem će se nalaziti gledatelji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: