{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U subotu osnivačka skupština Kongresa Bošnjaka svijeta

F
15.7.2011. u 10:53
1
18
U subotu osnivačka skupština Kongresa Bošnjaka svijeta
1
U subotu osnivačka skupština Kongresa Bošnjaka svijeta
Sarajevo
Osnivačka skupština Kongresa Bošnjaka svijeta održat će se sutra u Sarajevu, najavljeno je iz Organizacionog odbora ovog skupa.
Skup u glavnom gradu Bosne i Hercegovine rezultat je desetogodišnjeg institucionalnog rada Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike 2000 na organizaciji, povezivanju i pripremi za formiranje svjetske jednistvene bošnjačke organizacije, koja će u zemlji matici i svim zemaljama svijeta predstavljati interese Bošnjaka i njihove domovine Bosne i Hercegovine.

Kako se očekuje, osnivačkoj skupštini će prisustvovati više od 200 delegata, visokih zvanica i gostiju iz više od 20 zemalja svijeta i Bosne i Hercegovine, koji će prvi put u historiji Bošnjaka osnovati jedinstvenu bošnjačku internacionalnu organizaciju.

Kongres Bošnjaka svijeta će djelovati kao neprofitna, nevladina, nestranačka, sekularna i autonomna organizacija Bošnjaka nastanjenih širom svijeta i radit će u cilju sveopćeg razvoja i napretka Bošnjaka na globalnom nivou, te jačanja, unaprijedjenja i povezivanja bošnjackih organizacija u dijaspori sa odgovarajućim institucijama Matice Bosne i Hercegovine.

Nakon osnivačke skupštine, istog dana će biti organizovano “Kulturno zabavno veče Kongresa Bošnjaka svijeta”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: