|

U subotu manifestacija "Drina i Prača - nove turističke destinacije u BiH"

U subotu manifestacija "Drina i Prača - nove turističke destinacije u BiH"
0
F
FENA
12.7.2006. u 12:15
0
komentara
0

dijeljenja
U subotu manifestacija "Drina i Prača - nove turističke destinacije u BiH"
"Drina i Prača - nove turističke destinacije u BiH" naziv je manifestacije koja će 15. jula biti održana u Goraždu.
Kako saznaje Fena, riječ je o tradicionalnoj manifestaciji čiji je cilj promocija turizma i turističkih potencijala na području Bosanskopodrinjskog kantona.

"Centralni događaj manifestacije tradicionalno je splavarenje Drinom od Ustikoline do Goražda koje će početi u subotu ujutro oko 10.30 sati nakon zvaničnog otvaranja manifestacije i prigodnog kulturno-zabavnog programa u Ustikolini. Za goste je tokom splavarenja predviđena pauza u naselju Vranići kod ribarske kolibe gdje će biti priređeno druženje uz tradicionalne bosanske specijalitete ispod sača te riblju čorbu", izjavio v.d. direktora Turističke zajednice BPK Goražde Enver Krajišnik.

U sklopu manifestacije bit će upriličena i promocija turističkih potencijala ovog dijela BiH te posjeta lovno-turističkom kompleksu "Bijele vode" u općini Pale-Prača.

"I ove godine očekujemo veliki broj gostiju. Akcent je stavljen na medije i turističke agencije u našoj zemlji od kojih su mnogi već potvrdili svoj dolazak. Kao i prethodnih i ove godine na manifestaciju su pozvani i ambasadori akreditovani u našoj zemlji, estradni umjetnici i brojne druge javne ličnosti, od kojih su mnogi također potvrdili svoj dolazak", pojasnio je Krajišnik.

"Efekti manifestacije ni ove godine ne bi trebali izostati s obzirom na BPK Goražde obiluje prirodnim ljepotama i turističkim potencijalima a njihova promocija na ovakav način trebala bi doprinijeti da Drina i Prača postanu stalne destinacije potencijalnim turistima", kazao je Krajišnik uz poziv svim građanima BIH ali i van njenih granica da upoznaju jedinstvenu ljepotu posebno rijeke Drine.

Organizator manifestacije "Drina i Prača - nove turističke destinacije u BiH" je Turistička zajednica BPK Goražde, a pokrovitelji manifestacije su Vlada BPK-a i Turistička zajednica Federacije BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.