{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U subotu i nedjelju Sajam srednjih škola Kantona Sarajevo

14.3.2016. u 08:39
6
2
U subotu i nedjelju Sajam srednjih škola Kantona Sarajevo
6
U sarajevskoj Srednjoj školi metalskih zanimanja 19. i 20. marta će se održati Sajam srednjih škola Kantona Sarajevo.
Na Sajmu će se predstaviti 24. srednje škole. Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS podržalo je i dalo saglasnost za realizaciju Sajma i smatra da će ovaj projekat doprinijeti pravilnoj profesionalnoj orijentaciji naše omladine, na način da odluče čime se želi baviti u budućnosti a zatim odaberu srednju školu u kojoj to mogu i ostvariti.

Sajam će biti jedinstvena prilika da se na jednom mjestu učenici osnovnih škola i njihovi roditelji upoznaju sa mogućnostima koje im pruža srednješkolsko obrazovanje u Kantonu Sarajevo. Jedan od ciljeva Sajma jeste i motivacija roditelja da svoju djecu upisuju u srednje stručne škole. Time se želi uticati na zadovoljavanje stvarnih potreba tržišta rada.

Na Sajmu će se kao izlagači pojaviti i Služba za zapošljavanje KS, Privredna komora KS i Obrtnička komora KS koji će svojim informacijama i prezentacijama trenutne situacije na tržištu rada dodatno doprinijeti ispravnoj odluci osnovaca, pri odabiru buduće profesije.

Suorganizator Sajma je KJU Porodično savjetovalište koje će se takođe na Sajmu pojaviti kao izlagač i pokušati objasniti posjetiocima Sajma koliko je bitno odabrati buduću profesiju u skladu sa svojim afinitetima i mogućnostima, ali i u skladu sa realnim mogućnostima zapošljavanja.

Sajam će imati i svoj revijalni dio u kojem će posjetioce na ceremoniji svečanog otvaranja i zatvaranja Sajma oraspoložiti i zabaviti učenici srednjih škola muzičkim numerama, recitalima, plesnim tačkama i sl. Svim osnovnim školama u KS upućen je pismeni poziv da organizuju posjetu Sajmu svojih učenika devetog razreda i njihovih roditelja i time doprinesu uspješnoj realizaciji ovog značajnog projekta.

Poziv je upućen ministru za obrazovanje, nauku i mlade KS g-dinu Elviru Kazazoviću, premijeru Vlade KS g-dinu Elmedinu Konakoviću, gradonačelniku g-dinu Ivi Komšiću, načelnicima svih općina KS, predstavnicima privrednih i obrtničkih organizacija, direktorima svih srednjih i osnovnih škola i drugim važnim zvanicama, dragim prijateljima i saradnicima, da svojim prisustvom uvelićaju ovaj kulturni događaj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: