BiH
0

U subotu Glavna skupština HKD Napredak

Klix.ba
U Napretkovu domu na Trebeviću održana je sjednica Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak na kojoj je bilo riječi o pripremama za održavanje 63. Glavne skupštine tog društva, koja je izborna, a održat će se u subotu, 24. septembra, u velikoj dvorani Općine Stari Grad u Sarajevu, s početkom u 11 sati.

U vezi s tim, na sjednici je razmatran i Izvještaj izborne komisije HKD Napredak o postupku predlaganja kandidata od strane podružnica i članova tijela upravljanja za izbornu skupštinu, i to kandidate za predsjednika HKD Napredak, dopredsjednike HKD Napredak, članove Središnje uprave, kandidati za članove Nadzornog odbora i članove Stegovnog suda.

Kako je saopćeno iz HKD Napredak, zastupnici iz 63 Napretkove podružnice iz Bosne i Hercegovine i inozemstva birat će predsjednika i dopredsjednike Društva, te članove Središnje uprave, Nadzornog odbora i Stegovnog suda.

U skladu sa odredbama Statuta HKD Napredak, svaki član pojedinačno može se kandidirati na bilo koju od funkcija koje se biraju na izbornoj skupštini ili predložiti bilo kojeg drugog člana sve do trenutka procesa izbora na samoj skupštini.

HKD Napredak utemeljen je 1902 godine, član je UN-ovih nevladinih udruga, ima više od 20.000 članova u 56 podružnica i dvije komisije u BiH, Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Kanadi i SAD-u.