|

U subotu federalno takmičenje učenika osnovnih Škola

U subotu federalno takmičenje učenika osnovnih Škola
0
F
FENA
9.12.2011. u 14:21
0
komentara
0

dijeljenja
U subotu federalno takmičenje učenika osnovnih Škola
Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine u okviru Programa "Upozoravanja na opasnost od mina" sutra organizuje 13. federalno takmičenje učenika osnovnih škola.
Takmičenje će biti održano u “Prvoj osnovnoj školi” Ilidža a organizuje se u sklopu obilježavanja 3.decembra, Svjetskog dana invalidnih osoba i 10.decembra, Svjetskog dana ljudskih prava.

Manifestacija ima za cilj da se informiranjem i edukacijom mladi upoznaju o vrstama i oblicima neeksplodiranih sredstava, podiže se svijest o dugoročnoj opasnosti od mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava i provjerava se osposobljenost učenika osnovnih škola da prepoznaju „upozoravanje na mine“ i koje postupke trebaju poduzeti kad dođu u kontakt sa njima.

Takmičenju su prethodila općinska, odnosno kantonalna takmičenja osnovnih škola, a organizuju se još od 1998. godine i postala su dio tradicionalnih aktivnosti Crvenog križa.

Do sada je iz programa ”Upozoravanje na mine ” educirano oko 22.000 osoba.

Za tri najbolja likovna rada učenika osnovnih škola o temi “Upozoravanje na opasnost od mina”bit će dodijeljene i nagrade, saopćeno je iz Crvenog križa FBiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.