Sarajevo
0

U subotu 4. GuGu Bazar u BBI Centru

Sarajevo-x.com
U subotu, 23. aprila u BBI Centru u Sarajevu ( ispred Baby Centra, -1 nivo ), od 12 do 14 sati.

GuGu bazar i ovog mjeseca organizuju GuGu mame, koje volonterski prikupljaju novac za GuGu fond i pomažu svaki mjesec jedno dijete ili porodicu teškog materijalnog statusa.

Prošlog mjeseca na GuGu bazaru prodavala se polovna odjeća i obuća, igračke i dječija oprema i prikupio novac koji je olakšao plaćanje stana samohranoj majci bez ikakvih primanja. Dio novca doniran je i uplaćen na račun za liječenje malog Ališana Omerbašića.

Ove subote prihod od prodaje GuGu dječijih stvarčica usmjerit će se za učešće u akciji Udruženja DjeCa i skupljanje sredstava za kupnju opreme i pokretanje 1. SOS telefona za pomoć mamama dojiljama, na koji će se javljati Mame savjetnice za dojenje.

GuGu mame obećavaju raznovrsnu ponudu dječje odjeće i opreme, koju također možete i donirati na GuGu bazaru i tako obogatiti GuGu bazarsku ponudu i osigurati više novca u GuGu humanitarnim kasicama.

GuGu bazar podržava i dalje Baby Centar u BBI Centru, Megamix sa poklonima za sve kupce na Bazaru i Weleda sa poklonima za mame i bebe.

Ovaj put, tu je i Udruženja Oaza sa svojom ponudom rukotvorina osoba sa posebnim potrebama.

Na Bazaru ćete imati priliku kupiti i Radosnicu ''Najljepši dar'' (http://knjizara-tonkica.com/radosnica.html) po posebnim bazarskim cijenama i knjigu o najljepšim počecima bebinog života, koju su pripremile Adisa Hotić & Emina Majdankić, IBCLC savjetnice za dojenje "Dojenje - poklon za cijeli život".