Dobre vijesti
346

U Studentskom domu Nedžarići otvoreni fitness centar i vešeraj

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U cilju poboljšanja studentskog standarda i života u studentskim domovima u Sarajevu, danas su u Studentskom domu Nedžarići otvoreni fitness centar i vešeraj.

"Ova uprava će dati sve od sebe da studentima osigura dostojanstven život u 21. vijeku u našim studentskim naseljima na Bjelavama i u Nedžarićima", kazao je direktor JU Studentski centar Sarajevo Tarik Curić.

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović kazao je da će studenti, osim vešeraju i fitness centru, imati pristup i televiziji i internetu.

"Na taj način će se zasigurno poboljšati kvaliteta boravka u ovom studentskom centru. Mi u budućnosti planiramo raditi i nove projekte zajedno sa studentskim centrima, a u okviru Zakona o visokom obrazovanju donijeti korisna rješenja za studente", rekao je Kazazović.

Voditelj fitness centra Haris Burza ističe da su studenti veoma zainteresovani za sportske aktivnosti.

"Fitness centar radi od 10 do 22 sata. Termin namijenjen samo za djevojke je od 14 do 16 sati svakim danom. Studenti su veoma zadovoljni kapacitetima fitness centra", navodi Burza.

Predsjednik studentskog parlamenta UNSA Haris Zahiragić ističe da je Vlada Kantona Sarajevo uvela i wi-fi konekciju u sobama, te da je otvaranjem fitness centra i vešeraja ispunila dio zahtjeva studenata.

"Mislim da su ljudi koji stanuju u studentskim naseljima budućnost BiH, a mi kao društvena zajednica moramo se pobrinuti da njihov život bude dostojan čovjeka", rekao je Zahiragić.

Predsjednik Upravnog odbora JU Studentski centar Sarajevo Ifet Mahmutović napominje da im je poboljšanje studentskog standarda glavni cilj.

"Obećavamo da ćemo nastojati da popravimo i ostale potrebe studenata kako bi se mogli referirati sa regijom", ističe Mahmutović.

Predstavnik Udruženja studenata Studentskog centra Muris Mujkić smatra kako su uslovi stanovanja studenata ovom centru na zadovoljavajućem nivou.

"Studenti su zadovoljni ishranom jer im se u kuhinji studentskih domova pruža vrhunska usluga, a na raspolaganju dnevno imaju više od 15 jela", ističe Mujkić.