Puške, bombe
26

U stambenoj kući u Sarajevu pronađen arsenal oružja, uhapšena jedna osoba

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
U noći sa subote na nedjelju 8. septembra u 01:30 sati, policijski službenici Druge PU uhapsili su A.H., rođen 1974.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa kuće koju isti koristi na području općine Centar Sarajevo, pronađena je i oduzeta jedna poluautomatska vojna puška cal. 7,9 mm, sa praznim okvirom i prigušivač, jedna automatska puška sa preklopnim kundakom marke “CZ”, cal. 7,62 mm, jedan automat- dobošar.

Pronađena su i 73 metka različitog kalibra, četiri ručne bombe, 11 kom. trotilskih metaka, dvije električne detonatorske kapisle sa električnim kablom, tri prazna okvira za automat, pribor za čišćenje oružja i ambalaža za ručnu bombu.

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštav Kantona Sarajevo, a isti je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenom osobom.