{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U srijedu obustava saobraćaja od Ilidže do Nedžarića

N
16.8.2005. u 22:59
0
0
U srijedu obustava saobraćaja od Ilidže do Nedžarića
0
U srijedu obustava saobraćaja od Ilidže do Nedžarića
Rekonstrukcija saobraćajnice Ilidža - Otoka mogla bi biti završena prije 4. septembra, što je rok predviđen ugovorom, rekao je jučer Adem Zolj, direktor Direkcije cesta Kantona Sarajevo.
U srijedu se očekuje postavljanje habajućeg asfaltnog sloja od Ilidže do Nedžarića i na toj dionici će saobraćaj biti obustavljen.

"Zbog radova iz pravca Otoke, od Nedžarića do 'Energoinvesta', uspostavićemo dvosmjerni saobraćaj jer nema druge alternative. Zatim će se postavljati habajući sloj od Nedžarića do Otoke, i u tom periodu će i na tom dijelu biti potpuno obustavljen saobraćaj. Asfaltiranje od Ilidže do Otoke trebalo bi trajati najviše šest dana ako nas vrijeme posluži. Tako bismo rekonstrukciju završili prije predviđenog roka", kaže Zolj, ističući da se nakon asfaltiranja u noćnim satima radi horizontalna signalizacija.

"Postoje komentari da završena dionica od Otoke do Ilidže nije istog kvaliteta kao dio od Marindvora do Otoke koji se prošle godine radio, što nije istina. Isti je kvalitet, asfalt SMA 11 koji se koristi na autoputevima. Sve vrijeme je bio prisutan nadzor, putna laboratorija. Istina, negdje postoje neravnine, ali ništa nije ispod standarda. Najbolji pokazatelj kvaliteta je kiša koja je padala i pada, gdje se vidi da se voda ne zadržava na kolovozu", objašnjava Adem Zolj, direktor Direkcije cesta Kantona Sarajevo.

Upitan zašto se na dijelu od Otoke do Ilidže nije asfaltirao i dio uz tramvajsku prugu na ulazu u opštinu Ilidža, odgovorio je da će se to naknadno uraditi.

"Prethodno se na toj dionici mora uraditi vodovodna i kanalizaciona mreža. Da smo sada to uradili uzrokovali bismo saobraćajni kolaps. Za desetak dana i taj dio će se asfaltirati", rekao je Zolj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: