BiH
0

U srijedu konferencija Evropskog lobbyja u BiH

FENA
Evropski pokret u BiH, pod visokim pokroviteljstvom Predsjedništva BiH - predsjedavajućeg Predsjedništva Željka Komšića te u partnerstvu s Parlamentarnom skupštinom BiH, organizirat će 2. konferenciju Evropskog lobbyja u BiH.

U radu konferencije učestvovat će Valentin Inzko, visoki predstavnik i specijalni izaslanik EU, Dimitris Kourkoulas ambasador Delegacije Evropske unije u BiH, Beriz Belkić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH, Nevenka Savić, direktorica DEI, Vojin Mijatović, predstavnik Ministarstva financija RS, Donatus Koeck, ambasador Austrije, Tomas Szunyog, ambasador Češke, Slobodan Nešković donedavni zamjenik gradonačelnika Sarajeva kao i načelnici općina iz BiH, predstavnici poslovnog sektora, religijskih zajednica, nevladinih organizacija i dr.

Održavanje konferencije Evropskog lobija u BiH omogućili su Općina Bihać, načelnik Hamdija Lipovača, Ambasada Republike Mađarske u BiH i BH Gas d.o.o.

Konferencija će biti održana u Sarajevu u srijedu, 16. decembra, u zgradi PSBiH.

Evropski lobby u BiH je osnovan u Višegradu na Drini 25.maja 2009. kada su 33 subjekta iz BiH potpisali "Višegradsku deklaraciju" o saradnji u procesu evropskih integracija BiH, saopćeno je iz Evropskog pokreta u BiH.