Neprimjeren događaj
280

U Srebrenici se održava koncert samo nekoliko sati nakon dženaze žrtvama genocida

M. G.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U Srebrenici se večeras, samo nekoliko sati nakon što je završen ukop 30 identificiranih žrtava genocida, održava koncert u sklopu manifestacije "Petrovdanski dani Srebrenice 2023.".

Kako javlja reporter portala Klix.ba sa mjesta događaja, koncert se održava u blizini crkve u centru grada, a muzika je veoma glasna i u najmanju ruku neprimjerena današnjem obilježavanju godišnjice genocida u ovom gradu.

Kako saznajemo, čak se i mnogi lokalni Srbi bune zbog održavanja koncerta na današnji dan rekavši da nije u redu da se provocira i dodajući da nije primjereno i zbog toga što se sutra obilježava godišnjica stradanja Srba na obim prostorima.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Inače, koncert je dio manifestacije "Petrovdanski dani Srebrenice 2023." koja se organizuje u znak sjećanja na stradanje Srba na Petrovdan 1992. godine u selima oko Srebrenice i Bratunca.

Radi se o koncertu muzičkog sastava "Petropavlovski pojci".

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Podsjećamo, u Federaciji BiH je danas Dan Žalosti, no to nije slučaj sa entitetom Republika Srpska. Razlog što 11. juli nije proglašen danom žalosti na teritoriji čitave Bosne i Hercegovine je taj što Vijeće ministara BiH nije postiglo konsenzus o ovom pitanju, iako je na posljednjoj sjednici ministar odbrane BiH Zukan Helez stavio ovaj prijedlog na dnevni red.