BiH
0

U Srebrenici imenovani direktori pet javnih preduzeća

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Odbornici Skupštine općine Srebrenica razriješili su na sjednici vršioce dužnosti direktora pet javnih preduzeća te imenovali direktore nakon što je proveden javni poziv.

Za direktora Doma zdravlja Srebrenica imenovana je Vesna Јovanović, Centra za socijalni rad Biljana Rakić, Kulturnog centra Mediha Smajić, novi direktor Turističke organizacije je Bojan Pejić, a dječijeg obdaništa “Poletarac" Mirela Hodžić.

Nije razriješen v.d. direktora JP JS RTV Srebrenica jer se skupštinska komisija za izbor i imenovanja nije mogla usaglasiti u vezi s imenom najboljeg kandidata, pa će o ovom pitanju biti raspravljano u nastavku sjednice.

Na sjednici Skupštine je donesena odluka o kupovini bivše Pivnice u Srebrenici, a objekt će biti namijenjen za aktivnosti mladih. Općina Srebrenica će za kupovinu objekta izdvojiti 120.000 KM, dok će partneri iz Holandije u rekonstrukciju uložiti oko 60.000 KM.

Odbornici su donijeli odluke o formiranju zajednice etažnih vlasnika i finansiranju rada mjesnih zajednica, a upoznati su i o informaciji o realizaciji skupštinskih zaključaka u prvoj polovini ove godine.

Odgođeno je i donošenje odluke o zaštiti sanitarne zone izvorišta ljekovite vode Guber, kao i imenovanje člana Školskog odbora u Srednjoškolskom centru Srebrenica.

Nastavak sjednice zakazan je za 28. septembar.