|

U Srebrenici i Bratuncu kraći zastoji u isporuci struje

U Srebrenici i Bratuncu kraći zastoji u isporuci struje
0
S
SRNA
13.12.2015. u 08:39
1
komentara
0

dijeljenja
U Srebrenici i Bratuncu kraći zastoji u isporuci struje
Zbog radova Elektroprenosa BiH na ispitivanju signalizacije u okviru implementacije SKADA sistema na 10/04 kilovoltnom postrojenju, u Srebrenici će danas doći do prekida u isporuci električne energije.
Prema riječima portparola Elektro-Bijeljine Slobodana Đalamića, prekid će trajati od 9 do 10 sati, a u tom periodu bez struje će biti potrošači električne energije sa područja Srebrenice i Zelenog Jadra.

"Također, zbog radova Elektroprenosa BiH na ispitivanju signalizacije na 10-kilovoltnom dalekovodu Cinkara u periodu od 12 do 13 sati električnu energiju neće imati potrošači u Potočarima", rekao je Đalamić.

Radnici Elektroprenosa BiH danas će imati radove i u opštini Bratunac, tako da će doći do dva kraća prekida u snabdijevanju električnom energijom.

"Do prekida u snabdijevanju strujom u Bratuncu će doći zbog promjene uklopnog stanja u trafostanicama 35/10 kilovolti Bratunac 1 i Bratunac 2, u periodu od 12 do 12:15", kaže Đalamić.

On je naveo da će od 12:15 do 12:30 također zbog promjene uklopnog stanja u trafostanici 35/10 kilovolta Kravica, bez struje biti potrošači u Glogovi, Kravici i Konjević Polju.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...