BiH
0

U „srcu“ Baščaršije otvoren turističko-informativni punkt

FENA
Turistička zajednica Kantona Sarajevo, u saradnji s kazandžijom i jednim od tvoraca najveće džezve na svijetu Nasirom Jabučarom, danas je u „srcu“ Baščaršije, preko puta Sebilja, otvorila Turističko-informativni punkt.

Prostor za ovu namjenu ustupuio je Jabučar, a tu će uz publikacije, prospekte, te razne druge informacije domaćim i inozemnim turistima jedan dan u sedmici biti služena i kafa iz najvežće džezve na svijetu.

Predsjednik Turističke zajednice Katona Sarajevo Midhat Kulo kazao je kako Sarajevo želi i na ovaj način pokazati da su proizvodi zanatlija s Baščaršije jedan od najboljih proizvoda koje BiH ima.

Turstičko-informativni punkt na Baščaršiji, prema riječima Nasira Jabučara, otvoren je na Dan Sarajeva, kao poklon Gradu, a kako smatra, trebao bi unaprijediti i poslovnost zanatlija na Baščaršiji.

Današnjem svečanom otvaranju punkta Turističke zajednice Kantona Sarajevo, uz mnoge turističke radnike, predstavnike Općine Stari Grad i građane, prisustvovali su premijer FBiH Nedžad Branković i zamjenik premijera Gavrilo Grahovac.