{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U slivu rijeke Une bez poplava, stanovništvu još uvijek ne prijeti opasnost

16.5.2014. u 17:39
0
5
U slivu rijeke Une bez poplava, stanovništvu još uvijek ne prijeti opasnost
0
U slivu rijeke Une bez poplava, stanovništvu još uvijek ne prijeti opasnost
Na području sliva rijeke Une u Unsko-sanskom kantonu za sada nema opasnosti od poplava, rečeno je za Klix.ba u Civilnoj zaštit USK.
"Una još nije došla do kritične tačke. Prema posljednjem mjerenju vodostaja nivo vode je 110 centimetara, na 120 bude blavljenje poljoprivrednog zemljišta, a oko 130 bude i objekata poplavljenih. ako bude poplava, onda je to u općinama Bihać i Bosanska Krupa. U Ripču ima poplavljenih područja, ali to nije vezano za rijeku Unu, već za oborinske vode. Tamo je poplavljena jedna trafostanica, tako 946 kupaca nema električne energije. Ne radi se o velikom plavljenju", kaže Sabahudin Kurtović iz Kantonalne Civilne zaštite USK.

U USK je kritična situacija u Sanskom Mostu i Ključu. Rijeka Sana je dostigla rekordni vodastaj.

"Najviši izmjereni vodostaj Sane je bio 2005. godine i iznosio je 437 centimetara u Sanskom Mostu, a trenutno je 512 centimetara. Poplavljen je veći broj objekata u tim gradovima, kao i puteva. Tamo su ekipe za zaštitu i spašavanje iz Bihaća, poslano je pet čamaca, jedna ekipa rafting kluba za 12 članova, 20 vojnika sa dva čamca iz kasarne 'Adil Bešlić'...", kaže Kurtović.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: