{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Skoplju završen sastanak komiteta za raspodjelu DKP imovine bivše SFRJ

F
16.1.2007. u 15:00
0
0
U Skoplju završen sastanak komiteta za raspodjelu DKP imovine bivše SFRJ
0
U Skoplju završen sastanak komiteta za raspodjelu DKP imovine bivše SFRJ
Ovlašteni predstavnik BiH za provedbu aneksa B Sporazuma o sukcesiji imovine bivše SFRJ, sekretar Ministarstva vanjskih poslova Adnan Hadžikapetanović, učestvovao je jučer i danas u Skoplju na sastanku Komiteta za raspodjelu DKP imovine bivše SFRJ, saopćeno je iz MVPBiH.
O toku ovog zasjedanja javnost je obaviještena izjavom domaćina koja je data nakon završetku rada, u kojoj se navodi da su razmatrana pitanja vezana za primopredaju objekata raspoređenih na prethodnom zasjedanju Komiteta održanom u decembru prošle godine u Zagrebu.

Ocijenjeno je da se radi o obimnom i složenom poslu koji će u uslovima potpunog međusobnog povjerenja i saradnje ministarstava vanjskih poslova zemalja nasljednica započeti odmah, a završit će se najkasnije do kraja godine.

U toku zasjedanja došlo je do daljnjeg usaglašavanja interesa oko predstojećeg daljnjeg raspoređivanja objekata u zemljama OECD-a. Isto tako, bilo je razgovora u vezi sa ekspertima za umjetnička djela, da ubrzaju svoj posao u pravcu početog postupka primopredaje objekata.

Sljedeći sastanak zemalja sukcesora će se održati 15. i 16 marta u Sloveniji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: