{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U "Sivom domu" u Bijeljini živi devet porodica

S
9.2.2012. u 17:23
0
2
U "Sivom domu" u Bijeljini živi devet porodica
0
U "Sivom domu" u Bijeljini živi devet porodica
Bijeljina (Foto: SRNA)
U takozvanom "Sivom domu" koji je u nadležnosti Centra za socijalni rad u Bijeljini trenutno boravi devet porodica koje su iz socijalno najugroženije kategorije stanovništva, rekao je Srni direktor ove ustanove Milan Simeunović.
"Sivi dom' je objekat za kolektivni smještaj korisnika socijalne zaštite, a u njemu trenutno boravi 16 osoba. Mahom se radi o starijim osobama koje su bez sopstvenog smještaja i bez bližih srodnika", rekao je Simeunović i dodao da njihove troškove snosi Centar za socijalni rad.

Centar za socijalni rad trenutno ima oko 300 korisnika novčane pomoći koja iznosi oko 60 KM, a za korisnike ove ustanove juče je nabavljeno deset tona uglja.

"U prethodnoj godini, osim novčane pomoći, našim korisnicima podijelili smo 150 KM za kupovinu ogrijeva, 100 paketa garderobe, više od 350 higijenskih paketa hrane", istakao je Simeunović i dodao da je trenutno zbog niske temperature najkritičnije pitanje ogrijeva.

Simeunović je rekao da je Zakon o socijalnoj zaštiti veoma precizan, te da veliki broj radno sposobnog stanovništva ne može da uđe u kategoriju korisnika socijalne zaštite.

Rankić Slobodan, jedan od korisnika socijalne pomoći i žitelja "Sivog doma" od 2003. godine, ističe da je zadovoljan što bar ima "krov nad glavom".

"Za vrijeme rata otišao sam iz Sarajeva, ostavivši tamo i kuću i posao. Zadovoljan sam ovom ustanovom, jer mi je obezbijedila smještaj i hranu, a da nje nema bio bih beskućnik", rekao je Rankić.

Radnici Centra za socijalni rad, u saradnji sa Civilnom zaštitom, posjetiće one koji su u nepristupačnim mjestima da bi im pružili odgovarajuću pomoć.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: