{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U SBK-u i ZDK-u zapečaćeno 14 uplatnih mjesta kladionica

F
18.3.2014. u 15:02
0
1
U SBK-u i ZDK-u zapečaćeno 14 uplatnih mjesta kladionica
0
U SBK-u i ZDK-u  zapečaćeno 14 uplatnih mjesta kladionica
Mobilni tim inspektora Porezne uprave Federacije BiH je postupajući po prijavama građana izvršio kontrolu 49 poreznih obveznika na području Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona.
Kontrolama su obuhvaćeni ugostiteljski objekti i uplatna mjesta priređivača igara na sreću klađenjem.

Predmetom inspekcijskog nadzora mobilnog tima bila je kontrola rada bez odborenja nadležnog organa, poštivanje odredbi Zakona o doprinosima i Zakona o fiskalnim sistemima u Federaciji BiH, te angažovanje neprijavljenih radnika, navodi se u saopćenju Službe za odnose s javnošću Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine.

Zbog rada bez odborenja nadležnog organa, odnosno Federalnog ministarstva finansija, zapečaćeno je 14 uplatnih mjesta kladionica, a na jednom uplatnom mjestu zapečaćena je oprema za priređivanje igara na sreću.

U toku kontrola zatečeno je 11 neprijavljenih radnika, a u 12 slučajeva utvrđeno je neevidentiranje prometa putem fiskalnih uređaja.

Izdato je 67 prekršajnih naloga sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 119 hiljada KM.

Osnov za izdavanje prekršajnih naloga je: rad bez odobrenja nadležnog organa, nepoštivanje Zakona o fiskalnim sistemima i Zakona o doprinosima, angažovanje neprijavljenih radnika i druge nepravilnosti,piše u saopćenju.

Kontrole su izvršene na osnovu uočenih nepravilnosti u poslovanju poreznih obveznika i velikog broja prijava o nepoštivanju poreznih i neporeznih zakona koje su građani, ali i drugi organi dostavili Poreznoj upravi Federacije BiH.

Mobilni tim inspektora Porezne uprave Federacije BiH će i u narednom periodu na području Federacije BiH nastaviti sa kontrolama poreznih obveznika, kaže se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: