Blagdanska atmosfera
64

U Sarajevu upriličene božićne priredbe djece iz Caritasovog vrtića i produženog boravka

D. Be.
Proteklog petka i utorka u Sarajevu su održane božićne priredbe djece iz Dječjeg vrtića Sveta Obitelj i Caritasovog Obiteljskog savjetovališta/ produženog boravka.

Božićna druženja, susreti i priredbe održani su u nekoliko navrata kako bi se poštovale trenutne epidemiološke mjere i spriječilo širenje koronavirusa.

Djeca su i ove godine obilježila nadolazeće božićne blagdane različitim scenskim nastupima kao što su ples, recitacije, igrokazi i pjesme.

Od ove godine, Caritasov produženi boravak dio je programa SUPERAR-a. SUPERAR sarađuje s profesionalnim muzičarima kako bi djeci ponudio pristup kulturnom obrazovanju i pozitivnom utjecaju muzike.

Direktorica vrtića Kata Ostojić prisutne je pozdravila, a posebno kardinala Vinka Puljića koji je i predsjednik Caritasa, zatim načelnika općine Ilidža Nermina Muzura, predsjedavajućeg općinskog vijeća Tarika Stambolića, umjetničku direktoricu SUPERAR-a Almu Karić i direktora Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mirka Šimića.

Uz riječi dobrodošlice svim gostima, pozdravila je i Đorđa Jovančića, direktora škole Basics kojem je kardinal Puljić ovom prilikom uručio dar djece i roditelja vrtića Sveta Obitelj - instrument flautu koju će koristiti djeca slabijeg imovinskog stanja ove škole. U ovaj mjesec radosti, mira i darivanja, ovakav čin pokazuje snagu zajedništva i ljubavi. Kardinal je uručio i nagrade za tri najbolja literarna rada na temu Caritas i prijateljstvo koju su dobili dječaci Andro Boban, Boris Josipović i Leon Mak Veljović.

Na poseban način, ravnateljica se zahvalila i svim roditeljima koji su iskazali svoje povjerenje ovom vrtiću te zaželjela čestit Božić i sretnu Novu godinu.

Božićna priredba bila je prava svečanost za roditelje i goste u kojoj su sudjelovala djeca svih odgojnih skupina i razreda, a bila je i prilika da se roditeljima pokaže sve ono što se s djecom radilo u vrijeme adventa. O prekrasnoj priredbi svjedoče sretna dječja lica i zadovoljstvo njihovih roditelja koji su imali priliku nakon priredbe počastiti se kuhanim vinom i čajem uz ugodno društvo i lijepu božićnu glazbu, saopćeno je.