Baščaršijski trg
12

U Sarajevu u znak sjećanja na žrtve pokušaja puča u Turskoj u zrak pušteno 250 balona

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: N. G./Klix.ba)
U organizaciji Ambasade Turske večeras su u Sarajevu, u znak sjećanja na 250 poginulih osoba 15. jula 2016. godine u noći pokušaja puča u Turskoj u zrak pušteni baloni sa fotografijama i imenima osoba koje su te noći izgubile živote.

U sklopu današnjeg programa, na velikom ekranu prikazani su snimci događaja iz 15. jula 2016. godine, te upriličeno puštanje balona u zrak.

Puštanju balona u zrak, koji je organizovala Unija internacionalnih demokrata (UID), prisustvovao je i ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc, koji je također u zrak pustio jedan dio balona.

Amina Šećerović-Kasli, predsjednica Unije internacionalnih demokrata, podsjetila je da su današnji događaj organizovali povodom druge godišnjice od neuspjelog pokušaja puča u Turskoj.

"Tu smo zbog solidarnosti s turskim narodom koji je tu noć pokazao veliki otpor prema terorističkoj organizaciji FETO, koja je i organizovala državni udar u Turskoj. Jednostavno, želimo da stvarnim snimcima prikažemo javnosti šta se desilo te noći", izjavila je Kasli.