|

U Sarajevu svečano otvorena "Dječija nedjelja"

U Sarajevu svečano otvorena "Dječija nedjelja"
11
F
FENA
3.10.2016. u 14:40
0
komentara
11

dijeljenja
1/21
2/21 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/21 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/21 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/21 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
6/21 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
7/21 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
8/21 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
9/21 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
10/21 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
11/21 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
12/21 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
13/21 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
14/21
15/21
16/21
17/21
18/21
19/21
20/21
21/21
Federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača otvorio je danas svečano u JU "Dom za djecu bez roditeljskog staranja“ na Bjelavama manifestaciju "Dječija nedjelja", čiji je osnovni cilj poticanje i organiziranje kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih aktivnosti radi unapređenja brige o djeci.
Dobrodošlicu djeci, roditeljima, gostima i predstavnicima vlasti, poželio je direktor Doma Saudin Đurđević i zahvalio svima na podršci, istaknuvši da je fokus manifestacije na djecu s posebnim potrebama koja trebaju odrastati u za njih povoljnom ambijentu.

Obraćajući se djeci i roditeljima, ministar Drljača je naglasio da je osnovni postulat svakog zdravog društva ulaganje u djecu te stoga svi trebaju biti svjesni svoje individualne i kolektivne odgovornosti u segmentu zaštite prava svakog djeteta i kreiranja zdravog i sigurnog okruženja u kojemu djeca mogu rasti i dostići svoje pune potencijale.

"Zato pred svima nama stoji imperativ izgradnje društva u kojemu će odrastati sretna djeca i u kojem nijedno dijete ne smije imati diskriminirajući tretman po bilo kojem osnovu", poručio je Drljača.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike svake godine donosi Program obilježavanja manifestacije "Dječije nedjelje" u FBiH.

Ove je godine jedna od aktivnosti i izdavanje poštanske marke o temi "Sretno dijete“ koja je provedena u saradnji s JP BiH Pošta i koja na simboličan način predstavlja stvaranje ove manifestacije.

Drljača je kazao da će ministarstvo i dalje aktivno predlagati i poticati sve razvojne aktivnosti i mjere radi poboljšanja položaja sve djece u društvu, te će nastaviti pružati podršku programima koji su prvenstveno usmjereni na zdrav, uspješan i sretan razvoj djeteta.

"Draga djeco, vi ste dobri duhovi našeg društva koji svojim prisustvom nas odrasle oplemenjuju, ali i opominju na važnost često puta zaboravljenih osobina kao što su iskrenost, neiskvarenost, razigranost. Ovo je vaše slavlje i od srca vam želim da vam naredni dani, ali i čitav život budu ispunjeni igrom, ljubavlju, plesom i veselim druženjem", poruka je ministra Drljače najmlađim građanima BiH.

Centralna manifestacija bit će upriličena u "Majčinom selu" Bijakovići, 17. susretima i sportskim takmičenjima djece bez roditeljskog staranja smještene u dječijim selima i ustanovama socijalne zaštite.

Ovi tradicionalni susreti bit će održani od 7. do 9. oktobra uz podršku Federalnog ministarstva rada i socijalne politike i Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike Hercegovačko-neretvanskog kantona.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.