Sa 250 učesnika
68

U Sarajevu sljedeća tri dana regionalna konferencija "Nastavnici kao graditelji mira"

B. R.
U organizaciji Zajednice inovativnih nastavnika u sarajevskom hotelu Holiday će od 7. do 9. oktobra biti održana 14. regionalna konferencija "Nastavnici kao graditelji mira".

Kako su saopćili organizatori, konferenciji će prisustvovati više od 250 profesionalaca iz sfere obrazovanja iz cijelog svijeta kako bi razgovarali o ulozi nastavnika u izgradnji mira.

Skoro 100 prezentatora će predstaviti praktične načine rada u učionici, svoje vizije obrazovanja kojima se njeguje i gradi mira, a devet keynote govornika iz regije otvorit će, kako su istakli, goruća pitanja u obrazovanju.

Gosti će biti nastavnici iz Ukrajine, za koje je navedeno da uprkos stanju u kojem je njihova država, nalaze način da se profesionalno usavršavaju, dijele iskustva i pokušaju svoje izazove pretvoriti u lekcije koje mogu biti od pomoći da obrazovanje bude mir i gradi mir.

Oblasti konferencije su mirovna pedagogija, mentalno zdravlje djece i nastavnika, sadržaji i vrijednosti za mir, nasilje u društvu - nasilje u školi te nastavnici kao generatori mira.