{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu se sastali Alkalaj i Wenxin

F
13.3.2009. u 16:30
0
0
U Sarajevu se sastali Alkalaj i Wenxin
0
U Sarajevu se sastali Alkalaj i Wenxin
Ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj sastao se danas u Sarajevu s ambasadorom Narodne Republike Kine u BiH Liuom Wenxinom.
Alkalaj je zahvalio ambasadoru na podršci koju Kina pruža BiH na bilateralnom i multilateralnom nivou te na podršci stabilnosti naše zemlje.

Istaknuto je da će BiH sve činiti kako bi se izuzetno dobri politički odnosi i prijateljstvo koje vlada između dvije zemlje unapređivalo i razvijalo u svim domenima, posebno u oblasti ekonomije, nauke i kulture.

Alkalaj je informirao Wenxina da je u proceduri imenovanje ambasadora BiH u Kini te da će se broj uposlenih bh. diplomata u toj zemlji povećati.

Wenxin je istakao da je od velikog interesa za Kinu da se imenovanje ambasadora BiH u toj zemlji obavi u što skorijem vremenu, kako bi se bilateralni odnosi dviju zemalja kontinurano nastavili razvijati.

Složio se da postoji prostor za privrednu saradnju dviju zemalja te da bi trebalo organizirati susret bh. i kineskih privrednika.

Ambasador je obavijestio Alkalaja da će Kina, kao stalna članica Vijeća sigurnosti OUN-a, podržati kandidaturu BiH za nestalnu članicu za period 2010.-2011.

Wenxin je informirao Alkalaja o posjeti zamjenika premijera Vlade NR Kine Deijanga Bosni i Hercegovini, a koja će biti realizirana krajem marta.

Alkalaj je iskazao uvjerenje da će ova posjeta nastaviti daljnje jačanje prijateljstva dviju zemalja te istakao da je podrška Kine za izbor BiH u Vijeću sigurnosti UN-a od velikog značaja za BiH i jasan pokazatelj dobrih odnosa dviju zemalja, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: